Villkor

 • Fast inkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Du ska ha varit skriven i Sverige i minst 3 år

Utbetalningar

Cirka två bankdagar efter returnerad ansökan


Legitimering

 • Ingen uppgift

Kontakta Svea EkonomiÖppettider

Mån-fre: 08:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Så här fyller du i ansökan

Svea Ekonomi är en stor aktör på kreditmarknaden och till dem kan du enkelt ringa och få hjälp med ditt lån. Smidigast är dock att besöka deras hemsida och klicka hem ditt lån där.

Börja med att välja vilken låneprodukt du är intresserad av (Konsumentlån, Samla lån eller Svårt att få lån). Välj sedan önskat lånebelopp och vilken amorteringstid du vill ha. Därefter får du svara på ett antal frågor och fylla i dina personuppgifter. När du gjort det får du välja om du vill ansöka med en medsökande person eller ej. Om du väljer att göra det ökar dina chanser att lånet går igenom.

Efter det skickar du in ansökan. Svaret på din ansökan får du antingen via mail eller på telefon. Beviljas du lånet skickar de hem ett skuldebrev till dig som du får skriva under och returnera. Därefter tar det cirka två bankdagar innan du får pengarna utbetalda till ditt konto.

Fördelar med Svea Ekonomi

 • De har flera olika låneprodukter inom kategorin privatlån vilket gör att de som aktör passar de flesta.

 • De är en stor och trygg aktör med lång erfarenhet av kreditgivning och med god kundservice.

 • De kan hjälpa till att samla lån och på så vis göra det ekonomiskt bättre för kunden.

 • Även om du har svårt att få lån kan du Svea Ekonomi hjälpa dig.

 • Möjlighet till amorteringsfri period finns vid ansökningstillfället.

Nackdelar med Svea Ekonomi

 • Du kan än så länge inte signera din låneansökan med BankID utan måste invänta att skuldebrevet dimper ner i brevlådan.

 • Det tar relativt lång tid innan du får pengarna.

Sammanfattning

Svea Ekonomi är ett starkt varumärke i lånebranschen och ger tryggt intryck. De erbjuder ett brett utbud av lån- och spartjänster vilket gör att kan du kan samla hela din ekonomi hos dem om du vill. När de gäller lånetjänsterna erbjuder de utöver privatlån även bolån.

Privatlånen som vi tittat på i denna artikel anser vi är bra och konkurrenskraftiga låneprodukter. Vi tycker de varit pedagogiska på de viset att de delat upp sina privatlån (lån utan säkerhet) i tre kategorier. Konsumentlånet, Samla lån och Svårt att få lån. Det gör det enkelt för dig som kund att välja.

Överlag känns Svea Ekonomi som en stabil partner att välja när man står inför behovet att låna pengar men det finns några saker de kan bli bättre på. Bland annat tycker vi att hemsidan skulle kunna göras kundvänligare med mer information. Just nu krävs det ganska många klick innan man fått sig till själva låneansökan och FAQ:n känns lite tunn. Annars gillar vi att de sticker ut en aning med en valbar amorteringsfri period vid teckningstillfället (3, 6 eller 12 månader).


Recension - Svea Ekonomi
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU