Villkor

 • Inkomst: Minst 10 000 kr/månad
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige i minst 1 år
 • Inga nuvarande skulder hos kronofogden

Utbetalningar

1-3 bankdagar


Legitimering

 • BankID
 • Underskrift

Kontakta SamblaÖppettider

Måndag: 09:00-20:30
Tisdag: 09:00-20:30
Onsdag: 13:00-20:30
Torsdag: 09:00-20:30
Fredag: 09:00-17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Så här fyller du i ansökan

Sambla har en modern tjänstelösning där du fyller i önskat lånebelopp och amorteringstid på deras hemsida. Där kan du även enkelt klicka i om du vill samla lån. Efter du gjort det fyller du i personnummer, mailadress, telefonnummer, månadslön och trycker på ”jämför lån” knappen. Via en enda UC-kontroll görs då en jämförelse bland långivarna Sambla samarbetar med. Inom 24 timmar hör sedan en av deras rådgivare av sig och går igenom låneerbjudandena. Tillsammans kommer ni fram till vad som är det bästa alternativet för dig.

Även om de jämför cirka 20 långivare är det inte säkert att du kommer få ett erbjudande av alla. Din kreditvärdighet avgör om du får de eller ej. Om det är så att du har betalningsanmärkningar är det till exempel bara vissa långivare som kommer lämna ett erbjudande.

När du kommit fram till vilket erbjudande som passar bäst är det bara signeringen kvar. Den görs antingen via BankID eller så får du skriva under ett hemskickat låneavtal. Vilket alternativ det blir beror på långivaren. De flesta erbjuder idag signering via BankID men inte alla. Om det är så att långivaren erbjuder båda delarna går det flera dagar snabbare att få pengarna överförda om du väljer signering via BankID.

Lånebelopp, amortering och ränta

Sambla täcker av och förmedlar alla lånebelopp som finns just nu när det gäller privatlån. Alltså belopp från 5000-500000 kr. Amorteringstiden går att välja från 1-15 år. Vill du låna pengar på kortare tid än 1 år brukar det aldrig vara några problem att lösa lånet före avtalstiden går ut.

Räntan de erbjuder ligger för tillfället mellan 3,01 % och 22,59 % vilket är i nivå med de bästa långivarna på marknaden. Räntan är personlig och det innebär att du blir erbjuden en ränta inom intervallet ovan utefter din återbetalningsförmåga. Ju högre kreditvärdighet du har desto bättre ränta kan du vänta dig.

Fördelar med Sambla

 • De samarbetar med ett stort antal banker och kan på så vis leverera en bra jämförelse och hjälpa många, oavsett kreditvärdighet, till vettiga lånelösningar.

 • Deras kundservice har relativt bra öppettider på vardagar.

 • Även om du har betalningsanmärkningar finns chansen att Sambla kan hjälpa dig. Om du till exempel har flera lån kan de hjälpa dig att samla lånen hos en långivare och på så vis sänka dina lånekostnader.

Nackdelar med Sambla

 • Om du har bråttom att få ditt lån kan tiden mellan det att du ansöker och får pengarna utbetalda i vissa fall anses vara väl lång. Beroende på om du signerar ditt låneavtal via BankID eller på papper postledes kan det ta mellan 4 och 6 bankdagar.

 • Kundservicen har inte öppet under helgen.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Sambla helt klart ett vettigt alternativ att välja om du vill ha hjälp med att samla lån eller hitta ett bra privatlån. Jämför man dem med andra låneförmedlare rankar vi dem ganska högt. Det finns några låneförmedlare som jämför fler långivare vilket i sig kan vara en fördel men på övriga punkter är Sambla likvärdiga med de bästa i branschen.


Recension - Sambla
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU