Villkor

  • Minst 20 år gammal
  • Inga betalningsanmärkningar

Utbetalningar

Utbetalning samma dag om ansökan blir godkänd under en vardag. För helgansökan betalas pengarna ut nästkommande vardag.


Legitimering

  • BankID

Kontakta Modus FinansÖppettider

Mån-fre: 08.00-18.00
Lördag: 10.00-16.00
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Så här fyller du i ansökan

Modus Finans vill att du utgår från deras hemsida när du ska ansöka om ett lån hos dem. Där finns en snabb lånekalkylator som vi anser är väldigt tydlig. Likt många andra kreditgivare på nätet består deras kalkylator av två reglage. Ett för lånebelopp och ett för amorteringstid. När du rattat in reglagen i ditt önskade läge går du vidare och fyller i dina personuppgifter och ditt bankkontonummer. Utöver det anger du även vilka månader du vill ska vara betalningsfria. Det är valfritt så om du inte vill ha några betalningsfria månader anger du inte det.

Efter det skickar du in din ansökan. Under kundservicens öppettider svarar de inom en timme om du blivit beviljad lånet eller ej. Om svaret är positivt får du pengarna utbetalda samma dag på vardagar. Vid ansökningar på helgen får du vänta till nästkommande vardag. Legitimering sker via BankID eller Mobilt BankID.

Lånebelopp, amortering och ränta

Den lägsta summan Modus Finans lånar ut är 10000 kr och den högsta 50000 kr. Även om detta lånespann normalt sett klassas som ett privatlån har det blivit allt vanligare att långivare inom snabblånebranschen erbjuder lån i det intervallet. Modus Finans skulle vi säga är någon slags blandning mellan ett privatlån och ett snabblån.

Amorteringstiden du kan lägga upp lånet på är 1-6 år och det får vi väl säga är ganska rimliga löptider i förhållande till lånebeloppen som erbjuds. Räntan är individuell och ligger mellan 9,84% och 21,60%. Var du hamnar i det spannet beror på hur bra kreditvärdighet du har. Ju bättre desto lägre ränta.

Utöver räntan tillkommer uppläggningsavgift och aviavgift hos Modus Finans. Uppläggningsavgiften ligger på hela 595 kr vilket är en hög avgift i jämförelse med många konkurrenter. En del liknande långivare brukar ligga på ca 395 kr för upplägget och en del bjuder till och med på denna. Vidare tar de ut en aviavgift på 19 eller 39 kr/månad. Om du amorterar via autogiro får du den billigare aviavgiften och det rekommenderar vi att du gör. På en lite längre amorteringsperiod sparar du en del pengar på det plus att du då får automatiskt hjälp att inte missa en inbetalning.

Fördelar med Modus Finans

  • De erbjuder snabb hantering och snabba utbetalningar trots att de erbjuder ganska höga lånesummor.

  • Du har möjlighet att välja två betalningsfria månader per år.

  • Räntan är relativt låg om man gör en generell jämförelse mot smslån. (Däremot är den en aning hög i jämförelse med traditionella privatlån).

  • Om du är ute efter en mindre lånesumma som du vill lägga upp på en längre periods avbetalning är Modus Finans ett vettigt alternativ.

Nackdelar med Modus Finans

  • Uppläggningsavgiften känns omotiverat hög.

  • Deras webbplats känns aningen stökig. Detta beror säkert på att de är nya på marknaden och kommer bli bättre med tiden.

Sammanfattning

Det som sticker ut med Modus Finans är att de erbjuder 2 betalningsfria månader per år. Till skillnad mot många andra långivare som erbjuder denna möjlighet räknas det ingen ränta under dessa två månader vilket är positivt. Hos andra långivare brukar nämligen räntan ackumuleras under de 2 betalningsfria månaderna.

I övrigt passar sig lånet, som sagt, bäst för dig som vill låna en mindre summa under en längre tid. Om du dessutom har lite tur och får en personlig ränta som är i närheten av Modus Finans lägsta ränta är detta lån ett relativt bra val. I annat fall finns det liknande lån med lägre ränta.


Recension - Modus Finans
Betyg 3/5

ANSÖK NU