Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 22 år gammal
 • Godkänner inte att du har skuldsaldo hos kronofogden
 • Max 2 betalningsanmärkningar sedan tidigare
 • Folkbokförd i Sverige
 • Svenskt personnummer

Utbetalningar

Ca 1 bankdag


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Max effektiv ränta: 24,9%
 • Nominell årsränta: 22,44%
 • Kostnadsexempel:
  Låna 20000kr i 1 år, effektiv ränta 24,9%. Total kostnad: 22512kr (1876 kr/mån i 12 månader)

Kontakta MoankÖppettider

Mån-tor: 10:00-16.00
Fredag: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Moank?

Moank är en av de nyaste kreditgivarna vi recenserar här på CashLoans.se, därav kan vi inte ge något bra svar på den frågan just nu. Vi återkommer med information om detta när vår statistik har tillräckligt mycket underlag att gå på. På grund av att de använder UC vid kreditkontrollen och har ett högt ålderskrav (22 år) antar vi att de kan vara lite svårare än genomsnittet att få igenom sin ansökan.

Så här fyller du i ansökan

För att kunna ansöka om ett kreditkonto hos Moank måste du först surfa in på deras hemsida. På den möts du av en smidig lånemodul där du kan välja belopp och amorteringstid. Till skillnad från en ansökan om ett smslån är beloppet du väljer inte lånebeloppet utan storleken på den onlinekredit du vill ha. Du kan till exempel alltså ansöka om en kredit på 10000 kr men bara välja att utnyttja 1000 kr av den. Amorteringstiden du väljer hos Moank fungerar på liknande vis. Den visar månads- och totalkostnaden som blir om du utnyttjar ditt kreditbelopp fullt ut under hela den perioden. Själva informationen tycker vi är tydlig och förutom lånekostnaden får du även räntekostnaden presenterad för dig på ett föredömligt sätt.

När du valt kreditgräns trycker du på ”gå vidare”. Där följer tre steg. Dels ska du fylla i ditt personnummer, e-post och mobilnummer och dels ska du fylla i information om din ekonomi och din bank. När du ansöker om en kredit första gången väljer du hur mycket du vill utnyttja av krediten, t.ex. 5 000 kr just nu av en ansökt kredit på 20 000kr. Då sätts 5 000 kr in direkt på det angivna kontotnumret. Slutligen görs en kreditupplysning på dig via UC. Om du går igenom ansökan får du besked om direkt på skärmen och pengarna betalar de ut inom en bankdag.

Moanks låneansökan

Pris och amortering

Den effektiva räntan är den lägsta på marknaden just nu om man jämför mot andra aktörer som erbjuder snabblåneformen kreditkonto. Den är fast på 24,9%, samtidigt har du möjlighet att periodvis få en lägre ränta om du sköter dina återbetalningar. Det är möjligt att få enda ner till 14,9 % men då bör även din kreditvärdighet vara god. Priserna får man således säga vara bra, i alla fall om man jämför mot snabblånebranschens andra varumärken. Amorteringen är löpande precis som det brukar vara med krediter av olika slag. Ett avtalat månadsbelopp dras via autogiro den 26:e varje månad (exempel på månadsbelopp kan du se i Moanks lånemodul på deras hemsida eller i prislistan intill). Om du vill betala mer än beloppet som dras per automatik eller om du vill betala av krediten i förtid går det. I så fall tar du kontakt med kundservicen hos Moank via mail så hjälper de dig med det.

Fördelar med Moanks kreditkonto

 • Genom deras poängsystem, Credification, har du möjlighet att få lägre ränta än standardräntan under en period.

 • Jämför man med konkurrenter inom snabblånebranschen ligger deras ränta förhållandevis lågt.

 • De tillåter att du har betalningsanmärkningar, dock max 2 stycken.

 • De har lägst effektiv ränta om man jämför med konkurrenter som erbjuder kreditkonto och jämför du med ett smslån är räntan hos Moank överlag betydligt lägre.

Nackdelar med Moanks kreditkonto

 • I dagsläget måste du vara över 22 år för att få låna pengar av dem. Det är betydligt högre ålderskrav än hos många andra aktörer.

 • De har inte direktutbetalning till någon bank utan man får vänta en bankdag på sina pengar. Det är visserligen inte länge men ändå önskar vi att möjligheten fanns.

Sammanfattning

Moank erbjuder marknadens just nu billigaste kreditkonto (onlinekredit). Det är ett betydligt billigare alternativ än smslån om du sköter dina återbetalningar. Dock är fortfarande alternativen att ta ett privatlån eller att ansöka om ett kreditkort billigare lånelösningar. Vi på CashLoans.se ser verkligen fram emot den dagen det kommer ett kreditkonto som kan matcha vanliga kreditkort i pris hela linan ut. Det skulle vara skönt för då skulle man slippa att ha plastkort fulla plånboken. Kraven är dock ganska låga hos Moank om man jämför med vad de är om du ansöker om ett traditionellt kreditkort hos någon annan aktör. Till exempel godtar Moank betalningsanmärkningar vilket är oerhört sällsynt att någon kreditkortsaktör gör. Dessutom har de ett lägre inkomstkrav. Vi kan rekommendera Moanks kreditkonto av många anledningar och har du svårt att få ett kreditkort tycker vi definitivt att deras produkt är ett bra alternativ. Det kan även vara bra om du tycker det är värt någon krona att slippa ha ett ytterligare plastkort i börsen. Denna kredit styr du enkelt online.


Recension - Moank
Betyg 4/5

ANSÖK NU

Intervju med Moank

Vad anser ni är bäst med er och varför bör man välja er tjänst?

Förutom att erbjuda ett schysst och smidigt lån så ger vi våra kunder en möjlighet att förbättra sin kreditprofil. Varje gång som du stärker din kreditprofil sänker vi din ränta och förlänger betalningstiden. Tjänsten är skapad som en kontokredit så att våra kunder kan låna efter behov.

Hur arbetar ni för att få nöjda kunder?

Vi arbetar ständigt med att förbättra vår tjänst för att ge våra kunder en möjlighet att förbättra sin ekonomi. Våra kunder blir nöjda när de märker att räntan blir lägre allteftersom de betalar i tid och stärker sin kreditprofil. Vi har också en bra kundtjänst som alltid är redo att svara på frågor och hjälpa våra kunder.

Vad är kreditgivningssed för er på Moank?

Moank är en schysst långivare - där vi vill hjälpa våra kunder att ta kontroll över sin ekonomi och få ordning på sina lån. Vi vill hjälpa dig att göra en resa, uppmuntra till kloka beslut och samtidigt belöna dig för de steg du tar på din kreditresa.

Har ni några råd till de som är på gång att ansöka om en onlinekredit (kontokredit, digital plånbok)?

Låna aldrig mer än vad du behöver. En kontokredit är en smidig lösning som ger dig en större valfrihet och bättre kontroll.

Hur tror ni att onlinekrediter kommer att kunna konkurrera mot kreditkort i framtiden?

Vi ser att onlinekrediter växer i popularitet då de kan erbjuda så mycket mer än ett vanligt kreditkort.