Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Ingen skuld hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

Utbetalningen av pengarna är helt beroende av vilken långivare du väljer att låna hos.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1400%

Kontakta Klara lånÖppettider

Mån-fre: Stängt
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Klara lån?

En av Klara Låns största säljargument kring sin förmedlingstjänst är att du på ett snabbt och smidigt sätt ska kunna få hjälp med att hitta ett lån du är godkänd för. På deras webbplats är de tydliga med detta genom deras slogan: ”Vi hittar lån du är godkänd för”.

Enligt vår statistik och undersökning av marknaden är beviljandegraden relativt hög i jämförelse med snittet på smslån. Sannolikheten att bli godkänd för ett lån bör vara högre hos Klara Lån än hos en traditionell långivare genom att ansökan går ut till drygt 20 långivare istället för en.

Så här fyller du i ansökan

Man skulle kunna tänka sig att själva ansökan hos Klara Lån skulle se annorlunda ut i jämförelse med hur den ser ut hos en vanlig långivare på grund av att de är en låneförmedlare men så är det inte. Den fylls i på deras hemsida och ser alltså i stort sett likadan ut som den gör hos många andra långivare som tillhandahåller ansökningsförfarandet på Internet.

Du börjar med att fylla i vilket lånebelopp och vilken löptid du önskar att lånet ska ha följt av personuppgifter och mailadress. Därefter får du välja om du vill att kreditkontrollen inte ska göras via UC. Om du väljer det alternativet görs, som ovan nämnt, kreditkontrollen istället av ett annat upplysningsföretag och färre långivare kommer då att kontaktas av Klara Lån på grund av att vissa långivare kräver UC.

Om du inte har så många kontroller hos UC kan det vara värt att ansöka med UC-kontroll för då jämförs fler långivare och i och med det ökar chansen att få ett bra erbjudande.

Efter att du skickat in ansökan lovar Klara Lån att du ska få ett svar direkt på skärmen inom 20 sekunder. Om svaret är positivt innehåller det erbjudande från alla långivare som är villiga att låna ut pengar till dig. Dessa specificeras upp på ett tydligt sätt vilket gör det enkelt för dig som kund att jämföra alternativen.

När du bestämt dig för det lån som passar dig bäst tecknar du dig för det. Både vilken tid på dagen du ansökt och vilken långivare du valt spelar sedan in på när pengarna betalas ut. Oftast får du dem samma dag men i vissa fall kan det dröja till nästkommande vardag.

Vilka långivare jämförs?

Vi tycker alltid att det är bra när låneförmedlare är tydliga med vilka långivare de jämför och således skickar förfrågningar till. Hos Klara Lån är det lite si och så på den punkten vilket försämrar deras betyg en aning. De går ut med att de jämför över 20 långivare vid varje ansökan och det stämmer säkert. Dock redovisar det bara några stycken på deras webbplats. Dessa är: Lånbutiken, ViaConto, Risicum, Frogtail, GoodCash, Everyday+, Meddelandelån och Credway.

Lånebelopp, amortering och ränta

Klara Lån erbjuder låneförmedling av snabblån mellan 1000 och 50000 kronor. Löptiden kan du välja att lägga upp på tre, sex eller tolv månader. Lånesummorna som erbjuds finns det inget att säga om däremot är den valbara löptiden lite underlig. Vi tycker det är lite konstigt att det inte finns mer alternativ att välja på. Vid ett lån på så mycket pengar som 50000 kr skulle många vilja ha längre tid på sig att betala tillbaka än 12 månader. Klara Lån erbjuder dessutom kreditkonton och gällande den låneprodukten finns det ingen egentlig gräns på löptiden. Det är mer av en flexibel kredit där det finns ett ”lägstabelopp” som minst ska betalas tillbaka varje månad. Om du exempelvis lånar 15000 kr via ett kreditkonto och väljer att betala ”lägstabeloppet” varje månad blir återbetalningstiden längre än 12 månader.

Löptiden som du väljer i ansökan känns alltså en aning förvirrande. I alla fall på längre löptider och högre belopp. Det är lite underligt att de inte erbjuder en bredare valbarhet när de flesta långivarna har ett större utbud än vad som är möjligt att välja hos Klara Lån. Till deras försvar har det säkert valt att göra på det här viset för att det ska gå snabbt att välja för kunden. Ju mindre alternativ som finns att välja på desto snabbare valprocess.

Räntan du kan få på ett lån via Klara Lån ligger mellan 29 procent och hela 1400 procent. Precis som det låter är det ett extremt stort spann men det beror på att det både erbjuds korta och långa löptider. Ett snabblån med en kort amorteringstid är i regel alltid förenat med höga räntor. Även om lånekostnaden inte behöver vara särskilt stor på ett litet lån slår det ändå högt procentuellt mot lånesumman.

Sammanfattningsvis angående räntan är ett snabblån för det mesta ett dyrt lån så om du har möjlighet, dvs har en relativt god kreditvärdighet, är ett privatlån vara ett betydligt billigare lån. Inom den lånekategorin finns det dessutom fler låneförmedlare att välja bland. Några kända exempel på sådana varumärken är Lendo och Zmarta.

Fördelar med Klara lån

 • Beviljandegraden är hög i förhållande till branschsnittet.

 • För dig som har svårt att få lån godtar de upp till 10 betalningsanmärkningar.

 • Möjligheten att ansöka om ett lån utan UC finns.

Nackdelar med Klara lån

 • Valbarheten angående amorteringstiden är inte så flexibel som den borde kunna vara. Det borde finnas fler alternativ att välja på gällande detta.

 • Informationen på hemsidan känns väldigt tunn i dagsläget.

Sammanfattning

Tjänsten som Klara Lån erbjuder är väldigt enkel, snabb och smidig. Dessutom är den helt gratis. Om du vill spara tid på att leta efter snabblån själv kan vi rekommendera att du låter Klara Lån göra det åt dig.

Vi önskar ett större utbud gällande löptider och mer information i största allmänhet på deras webbplats. I övrigt får de ett bra omdöme av oss på CashLoans.se.


Recension - Klara lån
Betyg 4/5