Villkor

 • Minst 150 000 kr i årsinkomst
 • Minst 20 år gammal
 • Ingen skuld hos kronofogden sedan 6 månader tillbaka
 • Du ska ha någon form av anställning eller vara pensionär
 • Ingen betalningsanmärkning under de senaste halvåret

Utbetalningar

1-2 bankdagar, beroende på bank.


Legitimering

 • BankID

Kontakta DirektoÖppettider

Mån-fre: 09:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Så här fyller du i ansökan

Ansökningsprocessen är enkel att förstå hos Direkto. När du kommer in på deras webbplats får du direkt välja vilken lånesumma och löptid du är intresserad av. Då visas en ungefärlig månadskostnad som är framtagen genom en exempelränta på 5,5 %. Om du har en hög återbetalningsförmåga bör du i slutendan hamna kring den räntenivån eller lägre medan det lär bli tvärtom om du vet med dig att du har en lägre återbetalningsförmåga.

När du gjort ditt val går du vidare genom att fylla i dina personuppgifter och lämna en kort förklaring vad du har för syfte med lånet. Sysselsättning, boendeform och civilstånd är även uppgifter du får fylla i. Efter att allt är ifyllt skickar du in ansökan och får då kostnadsfria låneförslag från ett antal banker. Vanligtvis får du dessa under samma dygn som du ansökt.

När du fått alla erbjudandena får du välja fritt vilket alternativ som känns bäst. Du har även möjlighet att avstå från att teckna dig för något av alternativen i det här läget. Ansökan är alltså inte bindande. Om du däremot väljer ett av alternativen betalas ditt lån ut inom en till två bankdagar.

Lånebelopp, amortering och ränta

De valbara lånebeloppen hos Direkto ligger mellan 10 000 och 500 000 kr och justeras med 5000 kronorsinterval. Du kan alltså välja 10 000, 15 000, 20 000, 25 000 osv. Löptiden för lånet är valbar mellan 1 och 15 år. En del låneförmedlare erbjuder en amorteringstid på maximalt 12 år men hos Direkto har du alltså möjlighet att välja ännu längre löptid. Det kan vara bra när du går upp på de allra högsta beloppen.

Angående den nominella räntan arbetar de i ett spann mellan 2,95 och 29 % vilket är ett ganska normalt spann hos låneförmedlare. Om du ska nå så lågt som 2,95 % måste du dock ha en riktigt bra återbetalningsförmåga. De nämner nämligen att de allra flesta hamnar i spannet mellan 4,9 och 14,9 % när de ansöker via dem. Det är en information som få låneförmedlare bjuder på. Vi gillar dock att de gör det för då vet man förutsättningarna innan man ansöker.

Fördelar med Direkto

 • Du får låneofferter från flera olika banker via en enda kreditkontroll. Det gör det enkelt för dig att välja det alternativ som passar dig bäst.

 • De godtar att du har betalningsanmärkningar.

 • Direkto är snabbare än många andra låneförmedlare på att ge svar på din ansökan.

 • De har en enkel hemsida med tydlig information.

Nackdelar med Direkto

 • De förmedlar inte lån under 10 000 kr.

 • De specificerar inte alla långivare de samverkar med.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Direkto ett bra alternativ för dig som vill gå vägen förbi en låneförmedlare för att hitta ett bra privatlån. Oftast tar det lite längre tid att gå via en låneförmedlare än att ansöka direkt hos en långivare. Dock hör Direkto till de låneförmedlare som är snabbast på att ge besked vilket är positivt. Vi gillar även att de är tydliga med vilka räntor du kan förvänta dig att få om du ansöker via dem. Detta borgar sammantaget till ett bra betyg hos oss på CashLoans.se.


Recension - Direkto
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU