Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Ingen skuld hos kronofogden

Utbetalningar

3-5 bankdagar.


Legitimering

 • Underskrift

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0-600kr
 • Aviavgift: 0-40kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 33,2%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 100000kr i 9 år - Effektiv ränta: 5,64%. Totalt: 120708kr

Kontakta AdvisaÖppettider

Mån-tor: 09.00-21.00
Fredag: 09:00-19:00
Lördag: 12.00-16.00
Söndag: 12:00-16:00

Öppet för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Advisa?

Advisa har på kort tid blivit en av de populäraste låneförmedlarna i Sverige. Många som är ute efter ett privatlån låter således Advisa förhandla fram så bra ränta som möjligt åt dem. Enligt de undersökningar vi gjort är det en stor del av ansökningarna som går igenom hos dem. Möjligtvis är det så att deras ganska hårda krav skrämmer iväg en del personer med låg kreditvärdighet och det i sin tur bidrar till att ansökningarna som kommer in är kvalitativa.

Så här fyller du i ansökan

När du bestämt dig för att ansöka om ett privatlån hos Advisa fungerar det i stort sett likadant som när du ansöker om pengar hos en vanlig bank trots att de är en låneförmedlare. Enklast är att du fyller i deras låneformulär på deras hemsida. Börja med att välja önskat lånebelopp och vilken amorteringstid du tycker är lämplig i deras lånemodul. Sedan fyller du i mailadress, mobilnummer, personnummer och vilken bruttolön du har. Efter det skickar du in ansökan och väntar på svar. I samband med det börjar en rådgivare hos Advisa arbeta för att få fram ett så bra låneerbjudande som möjligt åt dig. De samarbetar för tillfället med 20 banker så en förfrågan går ut till alla dem. Normalt sett har Avisa fått svar från alla banker inom 24 timmar och i samband med det får du ett personligt besked. Deras rådgivare ringer nämligen upp och presenterar de bästa erbjudandena. Om ni kommer fram till ett alternativ som passar dig skickas ett låneavtal hem till dig som du returnerar underskrivet. Därefter får du pengarna utbetalda till ditt kontonummer.

Det är smidigt och går snabbt att ansöka vilket vi så klart tycker är positivt. Vi tycker dock det är lite konstigt att de inte presenterar en ungefärlig lånekostnad i detta skede. Många för att inte säga de flesta konkurrenter ger en något värde kring detta. Visserligen är räntan på lån genom Avisa personlig, dvs att den fastställs efter den ansökandes återbetalningsförmåga men vi tycker att de borde kunna presentera en ungefärlig totalkostnad ändå. Till exempel använder sig en del konkurrenter av en genomsnittsränta. Det skulle Advisa också kunna göra. Vill du veta en ungefärlig lånekostnad måste du således räkna ut den själv. Detta är en service vi tycker Advisa borde hjälpa kunderna med. Under låneprocessen får du även välja vilken lånetyp du är ute efter, Samla lån, Billån eller Privatlån. Denna uppgift använder sedan Advisa när de förhandlar med bankerna.

Advisas låneansökan

Lånebelopp, amortering och ränta

Genom Advisa kan du få hjälp med privatlån från 5000-500000 kr. Lånet går att lägga upp med en löptid mellan 1-15 år. Med andra ord kan de hjälpa till med i stort sett alla lånesummor som erbjuds inom låneformen privatlån.

Hos Advisa har du möjlighet att få låna till riktigt låg ränta. Som på alla privatlån är räntan personlig och styrs utefter din återbetalningsförmåga. I skrivande stund är den lägsta räntan du kan få via Advisa så låg som 2,95% vilket torde vara den lägsta du kan få på den svenska marknaden för tillfället. Förmodligen måste dock din kreditvärdighet vara på topp för att du ska bli erbjuden den låga procenten.

Den högsta räntan du kan få just nu är 29% vilket får anses som en väldigt hög ränta för den låneform de erbjuder. Varför den är så hög beror till stor del på att Advisa godtar betalningsanmärkningar. Då ökar risken för bankerna och därmed vill de ha ut en högre ränta.

Fördelar med Advisa

 • Deras kundservice är öppen både på vardagar och helgdagar.

 • Via en kreditkontroll får du förslag från cirka 20 banker.

 • Även om du har betalningsanmärkningar finns chansen att få hjälp hos Advisa.

Nackdelar med Advisa

 • En stor nackdel är att de inte specificerar en ungefärlig lånekostnad intill deras lånemodul där man väljer lånebelopp och löptid. Vi skulle både vilja se ett månadsbelopp och en total lånekostnad beräknat på deras genomsnittsränta i detta skede av ansökningsprocessen.

Sammanfattning

Advisas tjänst går ut på att de antingen hjälper dig med ett förmånligt lån eller med att samla lån (i syfte att sänka dina lånekostnader). De förhandlar med cirka 20 banker och ger dig därefter en personlig leverans av resultatet. Om din ansökan godkänns tecknas lånet alltså inte med dem utan med den bank som du och Advisa kommit fram till har det bästa erbjudandet.

Utöver nackdelen vi nämner ovan anser vi Advisa vara en av de mest kompletta låneförmedlare som finns just nu. De erbjuder ett brett utbud av lån, de är relativt snabba, de kan erbjuda en personlig service alla dagar i veckan och de säger inte automatiskt nej om du har betalningsanmärkningar. Detta bidrar till ett gott betyg hos CashLoans.se.


Recension - Advisa
Betyg 4/5

ANSÖK NU