Villkor

 • Minst 100 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare
 • Inga skulder hos kronofogden
 • Svenskt mobilnummer

Utbetalningar

Direktutbetalning till Nordea och Handelsbanken under ordinarie öppettider. Till övriga banker tar det ca 1 bankdag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 1410%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 90 dagar - Effektiv ränta: 387,13%. Totalt: 6450kr

Kontakta StrandiafinansÖppettider

Mån-fre: 08:00-18:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Hur ofta blir ansökan godkänd hos Strandiafinans?

Strandiafinans har ganska hårda krav för att godkänna en ansökan. Dels får du inte ha några betalningsanmärkningar och dels ska du tjänat minst 100000 kr vid den sista taxeringen. För tillfället har vi ingen bra statistik att gå på för att veta hur många ansökningar som går igenom hos Strandiafinans. Dock är vi ganska övertygad om att du får igenom din ansökan om du följer grundkraven ovan.

Så här fyller du i ansökan

När du hittat till Strandiafinans hemsida går ansökan till såhär. Du börjar med att välja belopp och amorteringstid. De valbara lånebeloppen går från 500-10000 kr med steg på 250 kr. Om du vill lån 750 kr eller 1250 kr osv är det alltså möjligt hos Strandiafinans. Det är ganska unikt om man jämför med konkurrenterna som oftast låter det valbara låneintervallet pendla med 500 kr eller 1000 kr upp och ned. Alla belopp under 5000 kr går att välja med en löptid från 1-3 månader medan alla belopp över 5000 kr bara går att att välja med 3 månaders löptid. När du väljer belopp visas månadskostnaden och den totala räntekostnaden om du använder lånemodulen på Strandiafinans första sida. Vi rekommenderar dock att du klickar på ”Låneansökan” uppe i menyn. Då hamnar du nämligen på en sida med en tydligare lånemodul. Den presenterar även nominell och effektiv ränta för dig på ett exemplariskt sätt. För dig som låntagare är det bra att få dessa parametrar av olika anledningar men framförallt ökar det jämförlsemöjligheterna med andra lån. Dock är det få långivare som är så tydliga som Strandiafinans med att specificera denna information.

I nästa steg anger du dina personuppgifter. De innefattar uppgifter om hur din familjesituation ser ut, vad du har för boendekostnad, om du har några fler lån och vad du har för inkomst.

Efter man fyllt i det är det dags för att identifiera sig. Det gör du via att du loggar in med din bankdosa via Strandfinans hemsida eller ännu enklare via BankID.

När du skickat in ansökan får du vänta en stund innan du får besked. Normalt sett går det ganska fort. Om din ansökan blir beviljad inom deras öppettider får du pengarna inom ca 15 minuter om du har bankkonto hos Handelsbanken eller Nordea. I annat fall tar det maximalt en bankdag innan du får pengarna utbetalda till ditt bankkonto.

Strandiafinans låneansökan

Pris och amortering

Strandiafinans är exemplariska när det gäller att specificera lånekostnaderna. Dels visar de den exakta lånekostnaden och dels visar de vilka räntor som följer med lånet. Både nominell och effektiv ränta presenteras på ett bra sätt. Den nominella räntan är som vanligt intressantare att titta på och här erbjuder de ett ränteintervall på 9-25 % beroende på lånebelopp och amorteringstid. Förutom att de visar kostnadsinformationen i lånemodulen så finns det även en avdelning de kallar för ”kostnader” i menyn på hemsida. Där specificerar de lånekostnader på 30 dagar på alla lånesummor i en lång lista. Listan är överskådlig och hjälper dig som kund att få en uppfattning om hur den nominella räntan slår.

Strandiafinans har även ett stående nykundserbjudande. Om du inte har lånat från dem tidigare får du låna 500 kr helt kostnadsfritt. Du kan på det viset alltså prova tjänsten helt gratis innan du bestämmer dig för om du vill låna mer pengar av dem.

Priserna är dock ganska höga. När man jämför dem mot konkurrenterna ligger de bland de långivare som erbjuder de dyraste lånen. Det ser du tydligt om du besöker vår jämförelsesida för smslån. En prisjämförelse mellan Strandiafinans och det billigaste alternativet med 30 dagars löptid följer även här nedan:

Belopp Kostnad
Strandiafinans 1000kr 250kr
Vivus 1000kr 150kr
Strandiafinans 2000kr 500kr
Vivus 2000kr 300kr
Strandiafinans 3000kr 750kr
Extrakredit 3000kr 297kr

På de lägre summorna skiljer det mindre medan ju högre lånesumma du väljer desto större blir skillnaden. Därav rekommenderar vi att du håller nere lånesumman om du bestämmer dig för att låna av Strandiafinans. Likt de flesta andra långivarna på marknaden, erbjuder dig även möjligheten att betala tillbaka lånet i förväg. Det kan vara smart om man har möjlighet för att undkomma onödiga räntekostnader.

Fördelar med Strandiafinans

 • De erbjuder ett smslån utan ränta på 500 kr. Summan är inte stor men att du som ny kund kan låna en summa utan kostnad är suveränt i syfte att testa tjänsten innan du bestämmer dig för ett större lån.

 • De gör sin kreditkontroll hos Bisnode vilket innebär att den inte registreras hos UC. Du kan alltså ta ett lån utan UC hos Strandiafinans.

 • Under deras öppettider erbjuder de direktutbetalningar till kunder med bankkonto hos Handelsbanken och Nordea.

 • De är en ansvarsfull långivare med tydliga villkor.

Nackdelar med Strandiafinans

 • Priserna på Strandiafinans smslån är bland de högsta i branschen.

 • De godtar inte att du har några betalningsanmärkningar.

Sammanfattning

Strandiafinanas är en ansvarsfull långivare som satsar hårt på tydligheten både när det gäller kraven på låntagaren och priserna på deras smslån. När det gäller den biten är dem svårslagna. Vi anser det även att det är positivt att de låter nya kunder provlåna 500 kr helt kostnadsfritt i 30 dagar. Beloppet hade såklart gärna fått vara lite högre men bättre ett lågt belopp än inget alls. De har bra öppettider på vardagar och erbjuder direktutbetalning till Handelsbanken och Nordea under denna tid. Om du har ett bankkonto hos några av de bankerna får du pengarna väldigt kort stund efter ansökan är beviljad. Strandfinans priser är dock något som inte imponerar. För tillfället är de en av de snabblånegivare som erbjuder högst priser. I och med att det är en av de viktigaste punkterna när man letar efter ett snabblån drar det ner helhetsbetyget en aning hos oss.

Enligt vår bedömning bör du hålla dig till ett lågt lånebelopp (500-2500 kr) med kort amorteringstid om du ska låna av Strandiafinans. På lite högre belopp finns det både andra snabblån och privatlån där du har möjlighet att låna pengar till ett billigare pris.


Recension - Strandiafinans
Betyg 3.5/5

ANSÖK NU