Villkor

 • Inget specifikt inkomstkrav
 • Minst 20 år gammal

Utbetalningar

Ca 1 bankdag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Månadsränta: 1,77%

 • Årsränta: 21,24%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 7500kr i 6 månader - Effektiv ränta: 17,56%. Totalt: 8122.91kr

Kontakta Fortus FinanceÖppettider

Mån-fre: 09.00-15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Fortus Finance?

Fortus Finance godtar en eller flera betalningsanmärkningar och de lånar ut pengar utan UC. De tyder på att de borde höra till de långivare som godkänner flest lån. Fortus Finance har dock funnits för kort tid på marknaden för att vi ska kunna få ihop någon bra statistik. Vi återkommer således när vi kunnat samla in mer siffror på det.

Så här fyller du i ansökan

När du kommer in på Fortus Finance hemsida rekommenderar vi att du klickar direkt på ”Fortus Kredit” i top-menyn. I alla fall om det är deras kreditkonto du är intresserad av. När du gjort det hamnar du på en sida där du med hjälp av två reglage ställer in hur mycket pengar du vill ta ut från din blivande kredit och hur lång avbetalningstid du tänker att du kan avbetala summan på. Efter det trycker du på ansökningsknappen och fyller i dina personuppgifter. Förutom namn, adress och personnummer får du fylla i bank-, inkomst- och boendeuppgifter. Det kommer även en fråga om du har några övriga lån och krediter. Allt detta för att de vill bilda sig en uppfattning om din ekonomi så att du inte hamnar i en dålig ekonomisk sits genom ett beviljat kreditkonto hos Fortus Finance. Sedan återstår bara att du ska legitimera dig och det gör du enklast med BankID.

Svar på din ansökan lovar de att du får direkt men pengarna får du vänta med lite. Chansen finns visserligen att du får dem samma dag, annars tar det upp till en bankdag.

Fortus Finance låneansökan

Lånebelopp, amortering och ränta

Kreditkontot som Fortus Finance erbjuder går att få med en kredit från 1500-30000 kr. När du ansöker ger de dig det kreditutrymme de anser att din betalningsförmåga klarar av. Amorteringen sker i stort sett i valfri takt mellan 1-12 månader. Du kan välja att delbetala på den utnyttjade krediten och då är det 1/24 del av den som du måste betala. Dock får inte den summan understiga femtio kronor. Om du väljer att återbetala den nyttjade krediten inom 30 dagar tillkommer endast 39 kr i aviavgift. Ett kreditlån på 30 dagar är alltså ett räntefritt lån. Detta erbjudande verkar dessutom gå att utnyttja om och om igen till skillnad från hos många andra långivare där de bara tillåter låntagaren låna räntefritt första gången. Räntan som Fortus Finance erbjuder är låg om man jämför med konkurrenterna. Det ligger för tillfället lägst av alla med sina 1,77 % i månadsränta.

Fördelar med Fortus Finance

 • De har en låg ränta på sitt kreditkonto.

 • Du har möjlighet att låna pengar i 30 dagar helt räntefritt. Det enda som tillkommer då är 39 kr i aviavgift.

 • De godtar betalningsanmärkningar (så länge dessa inte tillkommit under de senaste 6 månaderna).

 • De använder Creditsafe vid deras kreditkontroll.

Nackdelar med Fortus Finance

 • Öppettiderna hos deras kundservice skulle gärna fått vara längre. De går att nå under några timmar på vardagarna men inte under helgerna.

 • De gör inga utbetalningar under helgdagar.

Sammanfattning

Fortus Finance är en av de långivare som satsar på den populära snabblåneformen ”kreditkonto” (eller som de själv väljer att kalla det ”onlinekredit”). Vissa kallar även denna låneform för kontokredit eller kreditlån. Hur som helst är denna låneform oftast ett smartare val än smslån och det är därför fler och fler långivare börjat erbjuda detta. I alla fall är det smartare om du väljer att använda krediten som ett kort lån vid svackor i privatekonomin och inte ligger och slirar på krediten hela tiden. Då kan nämligen kreditkostnaderna bli dyrare än ett smslån i slutändan.

Det kreditkonto som Fortus Finance erbjuder är i många avseenden bättre än konkurrenternas för tillfället. Dels för att de i skrivande stund erbjuder lägst månadsränta och dels för att du har möjlighet att utnyttja krediten räntefritt i 30 dagar. Hade de haft lite generösare öppettider och erbjudit helgutbetalningar hade det nått topp-betyget hos oss. Nu förtjänar de dock ett väldigt gott betyg ändå.


Recension - Fortus Finance
Betyg 4.5/5

ANSÖK NU