Smslån på natten

Hos alla långivare som erbjuder smslån kan du ansöka om ett lån dygnet runt. Dock finns det ingen långivare som för tillfället kan betala ut ett smslån på natten. Det finns ett antal långivare som kan betala ut pengar fram till 21.00 på aftonen men om du ansöker efter det är det tidigast, på morgonen, dagen efter som lånet betalas ut. Om du vill vara säker på att lånet verkligen betalas ut, tidigt morgonen efter, måste du ansöka hos en långivare som har direktutbetalning till din bank. Ansöker du på fredag- eller lördagnatt måste du dessutom kolla upp så att långivaren du ansöker hos har öppet på lördag/söndag. Ansöker du på natten hos en långivare som inte har helgöppet får du pengarna först under nästkommande vardag. Hos vissa får du då pengarna direkt de öppnar sitt kontor medan hos vissa kan det dröja ända in på eftermiddagen innan ditt smslån betalas ut.

Smslån på natten

Går det ta ett lån på natten?

Många gånger marknadsför sig långivare med att du kan ansöka om ett smslån hos dem dygnet runt. Det stämmer hos de allra flesta men det innebär inte att de har möjlighet att betala ut ditt smslån under natten. Deras kontor måste nämligen vara öppet och någon person måste manuellt aktualisera överföringen. För tillfället finns det ingen aktör som har personal på plats nattetid (22.00-08.00) och därav fungerar det alltså inte.

Ansök om ett sms lån på natten och få ett svar direkt på skärmen

Även om det inte går att få sitt lån utbetalt på natten är det fullt möjligt att ansöka om ett smslån den tiden på dygnet. Svaret på din ansökan kan du dessutom få på natten. De flesta snabblångivare hämtar nämligen en kreditkontroll via något upplysningsföretag per automatik och bedömningen av den sker automatiskt. Om det skulle vara så att du inte får ett svar direkt kan anledningen vara att du ligger på gränsen mellan att bli godkänd eller att få avslag och då vill långivarna titta på din kreditvärdighet manuellt. I de fallen får du istället svaret på ansökan i samband med att långivarens kontor öppnar igen om det inte skulle vara så att de vill ha in kompletterande information. Det skulle till exempel kunna vara så att du nyligen har fått fast jobb och att din inkomst inte ligger i linje med det du taxerat senaste året. En sådan gång kan långivarna kräva in ett anställningsavtal med den nya lönen innan de beslutar om din ansökan.

Förutsättningar för att utbetalningen sker morgonen efter

Om du väljer att ansöka om ett smslån på natten och vill att pengarna blir utbetalda morgonen efter måste du försäkra dig om två saker:

  1. Långivaren du ansöker hos måste ha öppet sitt kontor på morgonen dagen efter ansökan är inskickad. Om det är fredag- eller lördagnatt när du ansöker är det särskilt viktigt i och med att det är ovanligare att aktörer har öppet då.
  2. Långivaren måste kunna göra en direktutbetalning till din bank. För att ta reda på detta rekommenderar vi att du tittar i våra jämförelsetabeller och recensioner. Där är vi noga med att specificera denna information.

Långivare som erbjuder direktutbetalning hittar du i vår artikel, smslån direkt. Behöver du pengar under helgen bör du istället gå vidare till vår avdelning om, smslån helg.

Smslån innan det blir natt

Om natten inte fallit på, utan det bara är sent på kvällen, finns möjligheten att få ett smslån utbetalt. I alla fall på vardagar. Det finns nämligen ett antal långivare som har öppet fram till klockan 21.00 på kvällen då. Ett exempel på en sådan långivare är Ferratum. De är dessutom en av få aktörer som har öppet så länge som till 18.00 på helgdagar (både lördag och söndag).

Senare än dessa tider är det alltså omöjligt att få ett smslån utbetalt i dagsläget. Om klockan är i närheten av dess tider vid ansökningstillfället rekommenderar vi att du skickar in din ansökan minst 30 minuter, men gärna en timme, före aktörens officiella stängningstid. Detta för att chansen att pengarna verkligen hinner betalas ut ökar.

Om du har möjlighet är det alltid bra att vara ute i god tid i samband med en låneansökan. Dels kommer du i ett sådant läge inte vara stressad och på så vis minskar risken att du väljer ett dåligt erbjudande och dels är det fler långivare som har öppet.

Öppettider

Ifall du vill se respektive långivares öppettider sammanställer vi dem i vår artikel, sms lån öppettider.