Villkor

Utan Betalningsanmärkninng:
 • Låna upp till 500.000kr
 • Minst 20 år gammal
 • Minst 100.000kr i årsinkomst
 • Inkomsten måste komma från fast arbete alternativt pension
 • Personen måste både vara folkbokförd och skriven i Sverige
 • Skuld hos Kronofogden och betalningsanmärkning finns ej sedan tidigare
Med Betalningsanmärkninng:
 • Låna mellan 10.000 och 50.000kr
 • Minst 20 år gammal
 • Årsinkomsten måste vara minst 144.000kr
 • Inkomsten måste komma från fast arbete alternativt pension
 • Personen måste både vara folkbokförd och skriven i Sverige
 • Det får maximalt finnas 5 betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos kronofogden

Utbetalningar

2-5 bankdagar.


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta ReduceroÖppettider

Mån-fre: 09:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Vilka banker jämför de?

Reducero är en av marknadens minsta låneförmedlare och har hittills bara samarbeten med 8 banker. Vi antar att dessa kommer att bli fler med tiden men för tillfället är de dessa åtta som de jämför:

 • BigBank
 • Collector Bank
 • Credento
 • Easycredit
 • Konsumentkredit
 • Marginalen Bank
 • Santander Consumer Bank
 • Seven Day

I jämförelse med konkurenterna är detta en jämförelse av ett få antal banker. De största låneförmedlarna i Sverige gör nämligen en jämförelse av så många som ca 20 banker.

Villkor för att få låna

Antagligen har de flesta långivare och låneförmedlare olika krav på den som ansöker beroende på om denne har betalningsanmärkningar eller inte. Dock är det sällan de går ut med detta utan i det normala fallet står det bara om de godkänner betalningsanmärkningar eller ej. Hos Reducero du en bra specifikation på vad som gäller för dig utan och med anmärkningar. Detta tycker vi är bra för då vet en som har betalningsanmärkningar också vad som är minimikraven och behöver inte genomgå en UC-kontroll i onödan. Se vilka villkor som gäller till höger på denna sida. Där har vi specificerat vad som skiljer.

Så här fyller du i ansökan

Om du är sugen på att låta Reducero hjälpa dig att hitta ett bra privatlån åt dig gör du det enklast via deras hemsida. Där kan du enkelt välja lånebelopp och löptid i en lånemodul som finns på deras första sida. Då visas även ett ungefärligt månadsbelopp som är beräknat på en snittränta. I och med att räntan är personlig och bedöms från fall till fall så kommer den förmodligen att skilja mot den ränta du blir erbjuden. Dock ger det ändå en bra hint om var det ungefärliga månadsbeloppet kommer hamna vilket är bra. Räntan som läggs på i lånemodulen är lägre på högre lånebelopp än på lägre. Detta kan kännas lite konstig men det går helt i linje med hur bankerna brukar sätta sin ränta. Där du ser den ungefärliga räntenivån kan du även se ungefärlig lånekostnad. Tydligt och exemplariskt tycker vi.

När du bestämt dig för hur du vill att lånet ska vara fyller du i ditt personnummer, mobilnummer och din e-postadress innan du klickar dig vidare.

I nästa steg får du fylla i vad du har tänkt göra med pengarna och om du vill lägga till någon medsökande. Om du lägger till en medsökande ökar alltid dina chanser att få låna pengar så det är värt att ta en funderar på om du har någon lämplig som kan vara beredd att ställa upp.

Efter det skickar du in ansökan och då tar det förmodligen en till två dagar innan du får ta del av deras jämförelse och förslag. Vi hittar ingen information om det på deras hemsida men det är standard i branschen och därför antar vi att även det gäller hos Reducero.

När du valt vilket lån du tycker passar bäst för dig av alternativen du fått presenterat för dig måste du skriva under ett skuldebrev innan pengarna betalas ut. Beroende på vilken långivare det är som levererar lånet åt dig har de olika rutiner kring hur det går till. En del skickar ut ett skuldebrev per post som du får skriva under och returnera och en del skickar det per mail med en länk där du kan skriva under med BankID. Vid det senare alternativet kommer pengarna att utbetalas snabbare. I normala fall tar det 2-5 bankdagar att få sina pengar efter skuldebrevet kommit långivaren till handa.

Lånebelopp, amortering och ränta

Reducero förmedlar privatlån från 1000 kr hela vägen upp till 500 000 kr. Man kan alltså säga att de täcker av hela beloppsspannet som finns inom lånekategorin privatlån. I och för sig är det sällan man ser ett privatlån under 10 000 kr. Då brukar det mer handla om traditionella smslån.

Löptiden du kan ansöka om via Reducero täcker även av hela marknadens utbud inom privatlån. I och med det kan du välja en löptid mellan 1-15 år.

Den effektiva räntan som Recucero för tillfället säger att de kan hjälpa dig att få ligger mellan 4,95 och 17,55 %. I den effektiva räntan tar de, utöver den nominella räntan, med avgifter som kan tillkomma beroende på vilken långivare du i slutendan väljer. Om man räknar bort avgifterna kan de erbjuda en nominell ränta ner på 3,50 % vilket är nära vad de bästa konkurrenterna kan göra. Den effektiva räntan är dock alltid viktigast att jämför när du är ute efter ett privatlån, åtminstone vid lån av lite högre belopp.

Fördelar med Reducero

 • Inkomstkravet är lågt för dig som inte har betalningsanmärkningar.

 • Både när det gäller lånebelopp och löptid har de ett utbud som täcker av hela marknaden för privatlån.

 • Om du har betalningsanmärkningar samarbetar Reducera med kreditgivare som är specialiserade på det området och kan därför erbjuda dig ett lån, så länge du inte har mer än 5 anmärkningar senaste tre åren.

Nackdelar med Reducero

 • De jämför få kreditbolag och det bidrar till att marknadsjämförelsen blir något tunn. I alla fall om man jämför med många konkurrenter som tittar på betydligt fler kreditbolag när det gör deras jämförelse.

Sammanfattning

Reducero är en liten låneförmedlare i jämförelse med det största aktörerna på marknaden. I alla fall när vi tittat på antalet banker de jämför vilket är ett förhållandevis lågt antal. Trots detta kan du få hjälp med ett lån både när du har en stark kreditvärdighet och en svag. De godtar nämligen upp till 5 betalningsanmärkningar. Med andra ord kan vi konstatera att Recucero har valt sina samarbetspartners med omsorg. För dig som låntagare känns det dock som att jämförelsen och jakten på det bästa lånet för dig kan bli lite tunn när bara 8 långivare jämförs. Det är ju detta moment som är låneförmedlarnas huvuduppgift och därför känns det som Reducero bör satsa på att skriva avtal med fler kreditgivare. På så vis skulle de kunna utröna marknaden åt dig som kund på ett mer heltäckande sätt.


Recension - Reducero
Betyg 4/5

ANSÖK NU