Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Svensk medborgare

Utbetalningar

Ca 3 bankdagar.


Legitimering

 • Underskrift

Kontakta MyLoanÖppettider

Mån-tor: 08:00-17:00
Fredag: 08:00-16:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Öppet för tillfället

Vilka banker jämför de?

MyLoan hör till de låneförmedlarna som jämför flest banker för tillfället och de är dessutom tydliga med vilka de har ett samarbete med. Denna information är bra att få för dig som ansöker för då vet du nämligen vilka banker de har hört sig för med. Dessa kan du i så fall utesluta i ditt fortsatta sökande ifall du inte skulle bli nöjd med något av erbjudandena du får via MyLoan. De banker de jämför presenterar de dessutom på deras hemsida med ca 40-50 ord per kreditgivare. Nedan här ser du vilka aktörer det handlar om:

Hur ofta blir ansökan godkänd hos MyLoan?

Även om MyLoan samarbetar med ett stort antal banker är det relativt få som får sina ansökningar godkända. Trendkurvan går dock svagt uppåt och på sista tiden är det betydligt fler som har fått sina ansökningar godkända även om de inte är lika duktiga som låneförmedlarna Freedom Finance och Axo Finans.

Så här fyller du i ansökan

Om du vill låta MyLoan göra en jämförelse av privatlån åt dig börjar du med att följa några enkla steg på deras hemsida. Det första de vill att du ska göra är att meddela vad du tänker använda pengarna till. Här kommer det upp flera alternativ. Alternativen är bland annat dessa: köpa en bil, en resa, en båt eller så erbjuds du att samla mindre lån och krediter till ett större billigare lån. Du kan även välja alternativet ”övrigt”. Om du inte vill att de ska veta vad du ska använda pengarna till väljer du det alternativet. Ofta kan det dock vara en fördel att berätta vad pengarna ska användas till för om det till exempel är en bil så kan lånet bli billigare tack vare att du kan lägga in bilen som en säkerhet för lånet.

Nästa steg i ansökningsförfarandet är att du väljer amorteringstid och lånebelopp. Hos de allra flesta konkurrenter får du i samband med det fram ett ungefärligt månadsbelopp men det får du inte hos MyLoan. Det tycker vi är lite konstigt. Visserligen är räntan personlig, precis som hos de flesta andra som erbjuder privatlån, så månadsbeloppet skulle bara ge en hint om vad månadskostnaden skulle bli. Dock brukar en del konkurrenter presentera en snittränta och den brukar många personer hamna kring så det skulle inte vara fel och få ett ungefärligt lånebelopp presenterat för sig.

Därefter går du vidare och fyller i dina personuppgifter och uppgifter på en eventuell medsökande. Om du kan övertyga någon att vara medsökande ökar det dina chanser att få din ansökan godkänd.

När du sedan skickar in din ansökan tas, som ovan nämnt, bara en UC-kontroll även fast så många som drygt 24 banker jämförs. Ibland kan det vara så att ett färre antal banker har jämförts vid en ansökan. Det beror på hur din låneansökan sett ut angående lånebelopp och amorteringstid. Vissa banker som jämförs kanske inte har det låneutbud som du efterfrågar.

MyLoan lovar sedan att de levererar jämförelsen av banker inom 24 timmar. Efter det får du välja vilket alternativ du anser passar bäst mot ditt lånebehov. När du gjort ditt val kommer den bank du valt skicka ut lånehandlingar till dig som du får skriva under och skicka tillbaka. När dessa handlingar kommit banken tillhanda betalar de ut pengarna.

Lånebelopp, amortering och ränta

I Sverige går det att ansöka om privatlån mellan 5000 kr och 500000 kr lite beroende på vilken långivare du vänder dig till. MyLoan täcker nästan av hela det spannet bortsett från de allra lägsta lånebeloppen. Deras utbud startar från 10000 kr och går hela vägen upp till 500000 kr. I och med att de samarbetar med så många banker som de gör tycker vi det är lite konstigt att de inte har täckt av det lägsta lånebeloppen också.

Lånen du tecknar vi MyLoan kan du lägga upp med 2-15 års löptid. Hos de allra flesta konkurrenterna har du möjlighet att välja ända ner till 1 års löptid. Skulle det vara så att du vill betala av lånet före 2 år får du göra det utan att det kommer till några extra kostnader. Det är bra att veta ifall du skulle vilja låna på en kortare tid än två år via MyLoan.

Räntan du kan få på ditt privatlån via MyLoan ligger mellan 2,95 och 35,90 %. Lägsta nivån är klass med det allra bästa privatlåneerbjudandena du kan få i Sverige idag medan den högsta nivån är lite högre än vad många låneförmedlar-konkurrenter brukar erbjuda. Räntan är personlig och det innebär alltså att alla som erbjuds lån inte får samma ränta. Den sätts individuellt beroende på hur bra återbetalningsförmåga du har. Ju bättre den är desto lägre ränta kommer du bli erbjuden. Detta har och göra med att det då blir en mindre risk att ta för en kreditgivare.

Fördelar med MyLoan

 • De samarbetar med väldigt många långivare och därmed gör de en bred jämförelse av dessa när du ansöker. Detta bidrar även till att de kan tillgodose de flesta kundernas behov.

 • De levererar relativt snabba svar på ansökningarna för att vara en låneförmedlare.

 • Även om du har betalningsanmärkningar finns chansen att få hjälp med ett lån.

 • De erbjuder en trygghetsförsäkring som vi anser är ett steg bättre än ett traditionellt låneskydd som många andra låneförmedlare kan erbjuda.

Nackdelar med MyLoan

 • De erbjuder en hög högsta ränta. När man jämför den mot övriga låneförmedlare ligger den högre än hos de flesta konkurrenterna. Nu godtar de visserligen betalningsanmärkningar men räntan är ändå högre än hos de flesta andra låneförmedlarna som godtar anmärkningar.

 • De godkänner färre ansökningar än de flesta konkurrenterna.

 • Ett ungefärligt månadsbelopp skulle gärna få anges vid olika lånebelopp i deras lånemodul.

Sammanfattning

Den förmedlingstjänst som MyLoan erbjuder är gratis och de vill bara ta en UC på dig för att inhämta låneerbjudande från cirka 22 banker. Det tycker vi är starkt. Om du känner att du själv inte har tid och lust att se över marknaden och jämföra kreditgivare gör MyLoan det åt dig på ett bra och heltäckande sätt.

Just att de jämför så många kreditgivare är det vi tycker är allra bäst med denna låneförmedlare. På det viset kan de hjälpa många med bra lånelösningar. En sak som vi skulle vilja att MyLoan gjorde bättre är att de borde visa en ungefärlig månadskostnad i deras lånemodul. Gärna även informationen om vad den totala lånekostnaden blir vid ett visst ränteläge. Denna information får du först efter låneansökan är inskickad.


Recension - MyLoan
Betyg 4.5/4

ANSÖK NU