Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 6000

Är du i behov av att låna 6000 kr är smslån den vanligaste låneformen som folk brukar välja. Du kan då låna online och det går snabbt att få dina pengar. I lånekalkylatorn ovan ser du en jämförelse av de flesta seriösa långivare i Sverige som erbjuder lånebeloppet 6000 kr. I första hand jämför vi priserna men vi tittar även på vilka egenskaper som lånet har. Vi har också skrivit en recension om varje långivares tjänst ifall du vill ha mer information om en specifik långivare.

Ifall du anser att räntekostnaderna är för höga när du jämför smslån kan du låna 6000 kr lite billigare genom att ansöka om ett privatlån istället. Långivare som erbjuder privatlån ställer dock högre krav på låntagaren.Låna 6000 direkt

Om du är i behov att låna 6000 direkt finns det några saker du måste kolla upp innan du kan vara säker på att du får det direkt. En förutsättning för att det ska fungera är att långivaren i fråga har direktutbetalning. Även om smslån är snabba lån är det inte alltid att långivarna erbjuder att betala ut pengarna direkt när ansökan är godkänd. Enklast att kolla att långivaren faktiskt har direktutbetalning är att klicka på knappen ”mer info” vid den specifika långivaren du är intresserad av i vår lånekalkylator ovan. Då visas det vilka banker långivaren har direktutbetalning till. Långivare som har direktutbetalning har det sällan till mer än ett fåtal banker och då gäller det att de har det just till den bank som du har ett bankkonto hos.

När du har hittat en långivare som har direktutbetalning till din bank måste deras kundservice är öppen. Det är nämligen bara under den specifika långivarens öppettider som direktutbetalning fungerar. Om du är ute efter en direktutbetalning på någon vardagskväll eller helgdag måste du således vara extra noga med att kolla upp långivarens öppettider så att de verkligen har öppet.

Låna 6000 räntefritt

Några få långivaren försöker locka till sig nya kunder genom att erbjuda nya kunder att låna pengar helt räntefritt under en kort period. Så är även fallet när vi tittar på att låna 6000 räntefritt. Det finns i skrivande stund cirka 3 stycken långivare som gör det. Dessa är Ferratum, Viaconto och Vivus. Hos dem kan du låna 6000 räntefritt i upp till 30 dagar om du inte lånat hos dem tidigare.

Låna 6000 snabbt

Att låna 6000 snabbt är något som du kan göra hos de flesta snabblånegivare idag. Ju lägre beloppet är desto fler långivare är det som kan låna ut pengar snabbt. Tiden det tar att få ett lån hos en sådan typ av långivare brukar vara cirka 15 minuter, och då är ansökan inkluderad.

Vad vi vet finns det ingen traditionell bank som är så snabb i sin hantering av en låneansökan utan detta fungerar bara när du lånar online av en långivare som satsat på att ha snabb handläggningstid.


LÅNA 5000 kr | LÅNA 7000 kr

Tips till dig som tänkt låna pengar

  • Gör en enkel kalkyl på hur mycket pengar du behöver för att klara dina utgifter under en månad. Tänk på att det måste finnas utrymme i din privata ekonomi för amorteringen som kommer varje månad med ett lån.
  • Välj rätt löptid på lånet. Om utrymmet för ett lån är stort i din kalkyl bör du lägga upp lånet med en så kort löptid som möjligt för att på så vis få ner den totala lånekostnaden. Är det istället så att du har små marginaler bör du lägga upp lånet med en lång löptid och på så vis få ner månadsbeloppet. Den totala lånekostnaden blir då högre men risken att du hamnar snett i amorteringsplanen minimeras.
  • Ta i första hand ett lån som är räntefritt och avgiftsfritt. Om du inte är i behov av att låna mer än 6000 kr och kan betala tillbaka detta inom 30 dagar bör du definitivt välja ett sådant lån. (Läs stycket om att låna 6000 räntefritt ovan.)
  • Om du ser att marginalen i din privatekonomi är för liten för att rymma återbetalningen av ett lån på 6000 kr bör du verkligen avstå att ta ett sådant lån. Försök då istället skära ned på något du lägger pengar på som är onödigt i din vardag för att få pengar över till annat.
  • Fundera över vad skulle hända med din ekonomi om något plötsligt skulle förändras. Vad händer om du mister ditt arbete? Vad händer om du råkar ut för en oförutsedd utgift? Har du någon buffert för det? Detta är frågor som är bra att ha en plan för innan du lånar.

Om du skulle få problem med att återbetala ditt lån. Kontakta då långivaren och försök komma fram till en lösning. Att ta tag i problemet är A och O i ett sådant läge. Det blir bara värre om du drar på det.