Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 5000

När folk är ute efter ett snabblån är 5000 kr det vanligaste lånebeloppet det är ute efter. Det beror förmodligen på att det är ett lån som de flesta klarar av att betala tillbaka på kort tid så lånet i sig inte blir så dyrt. En annan bidragande orsak till det antar vi är att det går att låna 5000 kr helt kostnadsfritt. Lån på den här nivån är dessutom väldigt lättillgängliga och det går snabbt att få lånet utbetalt.

I lånemodulen ovan kan du filtrera fram det lånet som passar dig bäst. Det enda du behöver göra är att justera amorteringstiden till önskad längd och välja om lånet ska ha någon speciell egenskap.Ta ett lån på 5000 kr idag

Om du vill låna 5000 kr idag bör du leta efter långivare på Internet som har den möjligheten. Inga traditionella bankkontor är nämligen så pass snabba att det kan betala ut ett lån samma dag som ansökan kommer in. Säkrast är att du letar efter en långivare som har direktutbetalning. Det är långt ifrån alla som har den egenskapen och det är ofta en förutsättning för att det ska fungera. I alla fall om du letar efter ett lån sent på dagen eller på en helgdag.

Enklast att kolla att långivaren faktiskt har direktutbetalning är att klicka på knappen ”mer info” i lånemodulen ovan. Klicka även i checkboxen för ”helgutbetalning”. Under rubriken direktutbetalning finner du vilken bank eller vilka banker som långivaren kan göra en snabb utbetalning till.

Utöver att du behöver sätta dig in i den biten måste du även se efter vad långivaren har för öppettider. De måste nämligen ha öppet för att en direktutbetalning ska fungera.

Om du har den bank som långivaren kan göra direktutbetalningar till och deras kundservice är öppen brukar du vanligtvis få ditt lån överfört inom femton minuter efter genomförd och godkänd ansökan.

Låna räntefritt

Att kunna låna räntefritt hör inte till vanligheten på grund av att de som lånar ut pengar lever på sina ränteintäkter. När du tänkt låna 5000 kr finns det dock ett antal långivare som är beredd att låna ut pengar utan ränta till nya kunder. Konkurrensen om kunderna på lånemarknaden är så hård att detta är ett sätt att knyta till sig kunder. Förhoppningen för långivaren är att den som lånar en gång tycker att tjänsten är så pass bra att den återkommer och lånar fler gånger. Förtjänsten kommer istället när kunden återvänder för att låna igen.

Om du vill låna 5000 kr räntefritt finns det för tillfället tre långivare att välja på. Dessa är Ferratum Credit, Vivus och Loanstep. Ferratum och Vivus lånar ut pengar utan ränta till nya kunder i 30 dagar. Loanstep däremot, de lånar alltid ut pengar utan ränta i 14 dagar. Hos dem spelar det alltså ingen roll om du är ny kund eller inte.


LÅNA 4000 kr | LÅNA 6000 kr

5 tips innan du lånar pengar

  • Välj en amorteringstid som passar dig. Om du har möjlighet att betala av lånet på kort tid bör du göra det. Räntekostnaderna blir lägre och således även den totala lånekostnaden. Om du däremot inte har ett utrymme i din ekonomi för att betala av lånet snabbt bör du inte falla för lockelsen. Lägg då hellre upp lånet med en amorteringsplan på längre sikt. Det är annars lätt hänt att du inte kan betala när månadsavierna kommer och då drabbas du av onödiga straffräntor och dylikt som aldrig är särskilt kul.
  • Försök i första hand att dra ned på någon onödig kostnad du har i din vardag innan du lånar. Om det nu inte skulle räcka till den summa du behöver så skapar det säkert ett större utrymme för avbetalningen på lånet som kommer månadsvis.
  • Gör en månadsbudget av din privata ekonomi över 12 månader innan du lånar. Då ser du hur stort utrymme du har till en månadsamortering.
  • Om du är ute efter att låna 5000 kr så finns det, som ovan nämnt, några lånealternativ som är räntefria och avgiftsfria. Ansök om någon av dessa lån i första hand så kan du komma undan helt utan kostnad.
  • Jämför alltid priser och villkor mellan olika långivare innan du lånar. Det kan bespara dig mer pengar än du tror.