Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 500 kr

När du har ett behov av att låna 500 kr finns det många långivare att välja på och vissa av dem har faktiskt riktigt bra erbjudanden. Några aktörer erbjuder till och med helt avgiftsfria lån. Långivarna som lånar ut en såhär pass liten summa befinner sig på Internet så det går snabbt att komma i kontakt med dem. Sen Internet kom har det nästan blivit smidigare att låna av ett professionellt kreditbolag än att låna pengar av någon familjemedlem eller kompis. Du kan enkelt ansöka om ett lån via kreditbolagens hemsida och att låna 500 kr är sällan särskilt dyrt. Om du letar några minuter så kommer du se att vissa lån, som sagt, erbjuds gratis.

Det finns en uppsjö av lån att välja på och det är en av anledningarna till att vi byggde jämförelsemodulen ovan. Den presenterar en helt oberoende jämförelse av de aktörer som erbjuder ett lån på 500 kr. När du använder den kommer du snabbt hitta det billigaste lånet och det alternativ som passar just dig bäst. Detta tack vare att du kan justera löptid, lånets egenskaper och dylikt utefter dina önskelmål. Målet med vår tjänst är att du ska hitta det bästa och billigaste lånet inom 5 minuter. Därefter går du vidare till långivarens hemsida för att göra själva ansökan som sällan är några svårigheter att fylla i.

Lån i storleksklassen, 500 kr, erbjuds generellt som smslån eller kreditkonto. I jämförelsemodulen ovan har vi genomlyst marknadens smslån.Låna 500 kr snabbt

Om du vill låna 500 kr snabbt idag är det inga problem. Ansöker du hos någon av de aktörer vi jämför på den här sidan innan kl. 12.30 på en vardag är sannolikheten stor att du får pengarna samma dag. Om din ansökan inkommer efter 12.30 på en vardag betalas pengarna normalt sett inte ut förrän nästkommande bankdag. Det är i och för sig också ett snabbt förlopp, i alla fall om man jämför med ett större lån hos en traditionell bank vilket kan ta flera dagar innan det betalas ut.

När du är ute efter ett så pass litet lån som 500 kr rekommenderar vi att du i första hand undersöker möjligheten att kunna låna räntefritt. Om du inte hittar något sådant alternativ anser vi att det är bra att betala tillbaka lånet så snabbt du bara kan för att hålla ned lånekostnaden.

Några enstaka långivare kan göra en snabb utbetalning på helger och kvällar så ifall behovet slår in på de tidpunkterna är det bra att veta att den möjligheten finns. Klicka i så fall i checkboxen ”helgutbetalning” ovan så kommer bara långivare med den möjligheten att visas.

Låna 500 direkt

Det några enstaka kriterier som måste klaffa för att du ska kunna låna 500 direkt av någon av de snabblåneföretagen vi jämför ovan. Långivaren måste dels ha möjligheten att göra en direktutbetalning till den bank du använder och dels måste den specifika långivarens kundservice vara öppen. Om du hittar ett alternativ där båda dessa kriterier klaffar får du i normala fall ditt lån utbetalt inom en kvart förutsatt att din ansökan blir godkänd. Svaret om du blivit godkänd eller inte får du hos de flesta aktörer direkt på skärmen strax efter du genomfört ansökan.

I och med att långivarens kundservice måste vara öppen är utbudet av långivare som lånar ut 500 kr direkt är störst på dagtid. Dock finns det några långivare som erbjuder sig att betala ut direkt på kvällar och helger också.

Låna 500 kr utan ränta

För tillfället finns det cirka 10 stycken långivare varifrån du kan låna 500 kr utan ränta. På grund av att konkurrensen är så hård i snabblånsbranschen tvingas långivarna att locka med dessa gratis lån för att få kunder. Dessa erbjudandena gäller vanligtvis bara för nya kunder. Långivarens förhoppning är att du återkommer. För när du lånar hos dem för andra gången börjar de tjäna pengar på dig så att säga.

Några långivare som erbjuder dig att låna 500 kr utan ränta är Meddelandelån, Kundfinans och Strandiafinans. Dessa lån måste vara återbetalda inom 30 dagar för att bli räntefria. Om du väntar längre än så tillkommer ränta och andra avgifter så se till att du betalar i tid.


HEM | LÅNA 1000 kr

När kan ett lån på 500 kr vara lämpligt?

Först och främst ska du veta att du kan betala tillbaka de 500 kronorna i tid, innan du lånar. Sen är det så klart olika från person när det är lämpligt att låna pengar men när det är ett så litet lån som 500 kr som behövs kan det vara lämpligt tillfälle att låna det när:

  • Du har någon räkning som är på väg att skickas till Kronofogden och du har slut pengar för tillfället men får lön några dagar senare. Det är aldrig värt att låta en skuld rinna iväg så långt som till fogden för då får du en betalningsanmärkning direkt vilket leder till att det blir svårare att få ett lån när du verkligen behöver det.
  • Du ser ett kampanj-erbjudande strax innan löning på en sak du verkligen behöver. Om du då ansöker om ett räntefritt lån kan du köpa saken på kampanj för att sedan betala igen så snart du fått lön.

Tillfällen då du inte bör låna pengar

  • Om du kontinuerligt tar små lån. Det är en tydlig signal på att du inte har ekonomiska resurser till att leva som du vill. Dra ner på någon onödig utgift istället. Sluta till exempel att dricka kaffe, snusa eller röka.
  • Om du lånar pengar för att lösa andra skulder. Kontakta då hellre långivaren och berättar om problemet. Även om man inte tror det brukar långivarna vara öppna för förslag till lösningar.
  • Om du väljer att låna även fast du vet att du inte kommer kunna lösa lånet i tid.