Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 40000

Behöver du låna 40000 kr snabbt eller har du inte så bråttom? Vet du vilken låneform som passar ditt behov bäst? Nedan får du tips och information som kan vara värd att ha med dig i samband med att du tänkt låna 40000 kronor. Snabblån och privatlån är de vanligaste låneformerna som folk väljer på den här storleken av lån. Båda dessa låneformer är lån som inte kräver någon säkerhet. Nedan tar vi upp fler skillnader och berättar mer om respektive låneform.Snabblån 40000 kr

Det är inte så många långivare som erbjuder snabblån med en sådan hög summa som 40000 kr. Om du väljer en löptid på 24 månader är det totalt 4 långivare som du har att välja på. Av dessa är Klicklån och Leasy de billigaste alternativen. Om du har betalningsanmärkningar är Frogtail den enda långivaren som godtar det. Frogtail är även det enda alternativet om du skulle vilja ta ett lån utan UC.

Om du har bråttom med att få ditt lånade kapital överfört på ditt konto är snabblån (smslån) den snabbaste vägen att gå idag. Har du bankkonto hos Nordea och ansöker inom långivaren Frogtails öppettider har du möjlighet att kunna få ditt smslån direkt i samband med att din ansökan blivit granskad och godkänd (normalt sett inom 15 minuter).

Privatlån 40000 kr

Privatlån är en låneform som normalt sett blir aktuell på lite högre lånesummor. Exempelvis är det vanligt att det används för att delfinansiera ett bilköp. På senare år har privatlån även börjat erbjudas på lägre summor vilket möjliggjort att du kan hitta små lån med riktigt bra villkor. Ett privatlån på 40000 kr är till exempel betydligt billigare än ett snabblån.

Långivarna som erbjuder privatlån har däremot högre krav på dig som vill låna. Du måste exempelvis ha en god kreditvärdighet och en fast respektabel inkomst. Det finns ingen privatlångivare på marknaden som erbjuder dig att låna utan UC. Långivarna använder sig nämligen alltid av Upplysningscentralen när de tar en kreditupplysning på dig i samband med en låneansökan.

Om du under den senaste tiden har haft många kreditupplysningar via UC kan det vara idé att välja ett lån där inte kreditupplysning tas av UC. Allt för många kreditupplysningar via UC på kort tid sänker nämligen din kreditvärdighet. Om du exempelvis har tänkt göra ett större inköp inom den närmaste tiden som behöver finansieras med ett lån, faller det inte i god jord hos bankerna. Känner du att du vill låna utan att Upplysningscentralen gör kreditkontrollen blir det, som sagt, ett snabblån utan UC du måste välja.

En annan sak som skiljer ett privatlån mot ett snabblån är att privatlån inte betalas ut lika snabbt som ett snabblån. Efter ansökan är godkänd tar det ofta 2-3 bankdagar och ibland mer. Ett snabblån betalas för det mesta ut samma dag. Om du är akut behov av pengar kan det således vara värt att välja ett snabblån, annars är det i de flesta situationer mer sunt att välja ett privatlån förutsatt att det är ett lån utan säkerhet du är ute efter.


LÅNA 35000 kr | LÅNA 50000 kr

Jämför alla privatlån

Om du vill veta mer om privatlån och jämföra marknadens olika långivare, klicka på länken nedan

Jämför privatlån