Använd slidern och checkboxarna för att hitta SMSlån som passar dig.

Belopp

Löptid

FiltreraLåna 4000

På denna sida guidar vi dig fram till det bästa lånet. När du tänkt låna 4000 kr finns det en uppsjö av lån att välja på så det blir svårt att kunna jämföra alternativen själv inom en rimlig tidsram. Använd därför vår lånemodul ovan. I den kan du snabbt justera amorteringstiden, lånets egenskaper och även justera lånebelopp ifall du känner för det. När du valt önskad inställning kan du till exempel sortera lånealternativen så att det billigaste lånet hamnar högst upp. Allt för att du snabbt ska kunna hitta det alternativ som passar bäst för dig.

När folk är ute efter lån kring 4000 kr är det vanligast att de antingen väljer att ta ett smslån eller ansöker om ett kreditkonto. Smslån används oftast till en oförutsedd utgift som kommer strax innan lön medan ett kreditkonto mer fungerar som en digital reserv som går att använda flera gånger. I lånemodulen ovan jämför vi endast smslån.Låna 4000 snabbt

Fler och fler långivare erbjuder sina tjänster via Internet nu för tiden. Det är inte så konstigt med tanke på hur smidigt det blir för kunderna att använda deras tjänster. Förr var du tvungen att besöka ett lokalt bankkontor och tiden det tog att ansöka om ett lån kunde sträcka sig över flera dagar. Nu kan du istället sitta hemma i soffan i lugn och ro och fylla i ansökan. Kort därefter kan du legitimera dig med Mobilt BankID och få pengarna utbetalda till ditt konto samma dag. Tiderna har förändrats helt enkelt.

Om du specifikt är ute efter att låna 4000 snabbt idag finns det ganska många alternativ att välja på. Ju tidigare du ansöker om ett lån på en vardag desto fler långivare finns det som kan betala ut pengarna snabbt.

Låna 4000 kr direkt

När du är ute efter att låna 4000 kr direkt måste två kriterier sammanfalla för att det ska fungera. Det ena är att långivaren måste kunna göra direktutbetalningar till den bank du har ett konto hos och det andra är att långivarens kundservice måste ha öppet. Om du hittar en långivare som uppfyller dessa kriterier, den tid på dygnet som du ansöker, är det möjligt att få lånet inom 15 minuter.

Det är främst under dagtid på vardagar som långivare kan göra direktutbetalningar men det finns även ett fåtal som kan göra det på kvällar och helger. I vår lånemodul ovan kan du klicka i checkboxen för ”helgutbetalning” så filtreras långivare fram som har den möjligheten.

Låna 4000 utan ränta

Tro det eller ej men det är möjligt att låna 4000 utan ränta. Det är så hård konkurrens om kunderna nu för tiden att en del långivare är väljer att locka till sig nya kunder genom att erbjuda räntefria lån.

Erbjudandena gäller i de flesta fall alltså bara till nya kunder men det finns ett undantag. Hos Loanstep kan du alltid låna utan ränta. Dock gäller det bara i 14 dagar. Om du lånar pengar av dem längre än så får du betala ränta. Ferratum och Vivus är exempel på andra långivare som räntefria lån. Dessa erbjuds till nya kunder och måste betalas tillbaka inom 30 dagar.

Vill du låna räntefritt filtrerar du enkelt fram långivare som erbjuder det i lånemodulen ovan genom att klicka i checkboxen ”räntefritt”. Titta sedan i kolumnen ”räntefritt belopp” för att se hur stort belopp långivaren som max lånar ut räntefritt.


LÅNA 3000 kr | LÅNA 5000 kr

Tänk på detta före du lånar

  • Välj en löptid som passar dig. Om du ser att du kan betala tillbaka lånet snabbt bör du göra det för att på så vis hålla nere räntekostnaderna. Är det istället så att du ser att du inte kommer ha råd till ett högt amorteringsbelopp bör du lägga upp lånet med en lång löptid och på så vis få ner månadsbeloppet. Den totala lånekostnaden blir då högre men risken att du hamnar snett med återbetalningarna blir lägre. (Att inte kunna återbetala ett lån brukar innebära extra avgifter och straffräntor.)
  • Gör en budget över vilka intäkter och utgifter du har under en månad. Se över så att det verkligen finns utrymme för de tänkta lånets månadsbelopp.
  • Om du har möjlighet bör du välja ett lån som är räntefritt och avgiftsfritt. Behöver du inte låna mer än 4000 kr och kan tänka dig att betala tillbaka inom 30 dagar finns det några bra alternativ att välja på.
  • Reflektera över vad skulle hända med din privatekonomi om någonting plötsligt skulle förändras. Vad händer om du blir uppsagd från ditt jobb? Vad händer om du råkar ut för en oförutsedd utgift? Dessa frågor bör du ha en plan för innan du lånar.
  • Låna inte 4000 kr för att lösa ett annat lån. Har du inte pengar till att amortera av ett befintligt lån bör du hellre kontakta långivaren och höra om ni kan komma fram till en lösning.