Villkor

 • Minst 120 000 kr i årsinkomst
 • Minst 18 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige

Utbetalningar

Ca 1 bankdag.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 0kr
 • Aviavgift: 0kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Max effektiv ränta: 357%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 5000kr i 6 månader - Effektiv ränta: 289% Totalt: 7296kr

Kontakta BrixoÖppettider

Mån-fre: 10.00-15.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Kortlån?

Kortlån är ett mindre företag i branschen och de har inte funnits så länge. Trots det är det relativt många som ansöker om ett smslån hos dem. Många som är ute efter ett smslån lånar ofta inom spannet 3000-10000 kronor och väljer en löptid på 90 dagar. Just inom det spannet ligger Kortlån bra till i pris så det kan medverka till att många väljer att prova ansöka hos dem. Enligt vår undersökning är det under hälften av alla som ansöker som får sin ansökan beviljad. Många långivare i snabblånebranschen godtar att låntagaren har betalningsanmärkningar men det gör inte Kortlån. Det kan vara en bidragande orsak till detta. Om du inte har några anmärkningar bör dock chanserna vara goda.

Så här fyller du i ansökan

När du ska ansöka om ett smslån hos Kortlån måste du först registrera dig som kund på deras hemsida. Klicka på den blåa knappen ”bli kund” och fyll i ditt personnummer, postnummer och mailadress i formuläret som kommer upp. Efter du gjort det väljer du belopp och amorteringstid i lånemodulen på första sidan. Under reglagen presenteras lånets kostnad, månadsbelopp och ränta på ett tydligt sätt. De specificerar även upp hur många fakturor du kommer få vilket på något vis känns tryggt. När du sedan ansöker identifierar du dig med BankID. Efter det sker en kreditkontroll via upplysningsföretaget Bisnode (kontrollen registreras därmed inte hos UC). Beskedet på ansökan får du sedan inom kort direkt på skärmen. Om du blir godkänd får du oftast pengarna inom en bankdag.

Kortlåns låneansökan

Pris och amortering

Amorteringstiderna hos Kortlån varierar varierar beroende på vilket lånebelopp du väljer. Det lägsta beloppet, 3000 kr, går att lägga upp på 30, 60 eller 90 dagar. Sedan går lånet lägga på längre löptid ju högre belopp du väljer att låna. Vill du låna till exempel låna deras maxbelopp har du möjlighet att lägga upp det på valfritt antal månader mellan ett och två år.

Kortlån skickar ut amorteringsavierna till din mailadress. Det är visserligen skönt att slippa ytterligare ett papper men samtidigt gäller det att du aktivt kollar din mail så att du inte åker på någon onödig påminnelseavgift. Om det skulle ske tar de 60 kr för den.

Prismässigt ligger det ganska bra till på de lägre beloppen med kort löptid som ovan nämnts. På högre belopp rekommenderar vi att man jämför smslån i vår lånemodul. Då kommer ni se att de finns ganska många alternativ som är billigare än Kortlån. När det gäller pris vill vi även ge dig ett tips om du tänker låna kring 14000 -15000 kronor i tolv månader hos dem. Välj då att låna 15000 kr för det är 6196 kr billigare räntekostnader på det beloppet. Man kan nästan tro att det är något fel men så är det faktiskt. Ett lån på 14000kr med en löptid på 12 månader kostar 10552 kr och ett lån på 15000 kr med samma löptid kostar 4356 kr hos Kortlån.

Fördelar med Kortlån

 • På lån mellan 3000 och 10000 kr ligger de ganska bra till i pris, i alla fall vid kort löptid.

 • Möjligheten till långa löptider finns hos Kortlån.

 • De använder sig av Bisnode istället för UC när det gör deras kreditkontroll.

Nackdelar med Kortlån

 • Räntan är väl hög på de högre lånebeloppen, speciellt på längre löptider.

 • Det är ingen chans att du får ett smslån hos Kortlån om du har betalningsanmärkningar.

 • Villkoren är ganska stränga, både när det gäller ålder och inkomst.

 • Om man vill ha personlig service har de en av marknadens kortaste öppettider.

Sammanfattning

Kortlån har en slogan genom vilken de beskriver sin tjänst, ”Korta lån med låga kostnader”. Det är en bra slogan men trovärdigheten i den beror så klart på vad man jämför den med. I den kategorin av lån vi placerar deras tjänst anser vi att de inte riktigt nått hela vägen för att leva upp till sitt budskap. På lånebelopp under 10000 kr på korta löptider ligger det förhållandevis okej till jämfört med konkurrenterna men på höga belopp, speciellt på lån mellan 11000 och 14000 kr blir kostnaderna verkligen inte låga. I det spannet har de en av marknadens dyrare priser. Om ni väljer att låna hos Kortlån rekommenderar vi således att ni väljer belopp från 3000-10000 kr. Är behovet ett större belopp finns det alltför många konkurrenter som kan erbjuda ett bättre pris och dessutom med en bättre service. Både när det gäller öppettider hos kundtjänst och om du vill låna pengar snabbt.


Recension - Kortlån
Betyg 3/5

ANSÖK NU