Villkor

 • Inkomst på minst 200 000 kr/år
 • Minst 20 år gammal
 • Folkbokförd i Sverige
 • Ej skuldsaldo hos kronofogden

Utbetalningar

Direkt efter att din kredit är beviljad kan du begära uttag. Vanligtvis finns pengarna på ditt konto samma dag om uttaget begärts bankdag före kl 12:00.


Legitimering

 • BankID

Avgifter & kostnader

 • Uppläggningsavgift: 400kr
 • Årsavgift: 400kr (kostnadsfritt år 1)
 • Aviavgift: 30kr
 • Ansökningsavgift: 0kr
 • Månadsränta: 4,95%

 • Kostnadsexempel:
  Låna 10 000 kronor i 31 månader. Uppläggningsavgift: 400 kronor, årsavgifter: 2 x 400 = 800 kronor, aviavgifter: 31 x 30 = 930 kronor och ränta: 7 517 kronor. Nominell årsränta är 59,40 % (12 x 4,95 %) och den effektiva årsräntan blir 106,7 %. Återbetalning sker med 10 % av det utestående kreditbeloppet, dock lägst 500 kr, per månad under de första 30 månaderna och resterande del av kreditbeloppet under den efterföljande sista månaden. Du kommer totalt att ha betalat 19 647 kronor när krediten är återbetalad vilket innebär en kostnad för krediten som uppgår till 9 647 kronor.

Kontakta FlexkontotÖppettider

Mån-fre: 09.00-12.00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt

Stängt för tillfället

Hur ofta bli ansökan godkänd hos Flexkontot?

Flexkontot är en ny kreditgivare hos oss och därav kan vi inte presentera någon bra statistik just nu. Vi återkommer i frågan så snart vi kan helt enkelt. Rent generellt brukar nya kreditgivare normalt sett vara lite generösare med att godta ansökningar. Detta för att de vill ha nya kunder och bilda en kundstock med återkommande kunder. Dock är det inte alltid de har resurserna som krävs vilket innebär att i enstaka fall kan det vara tvärtom också.

Så här fyller du i ansökan

Om du bestämt dig för att ansöka om ett kreditkonto hos Flexkontot gör du det enklast ansökan på deras hemsida. På deras förstasida väljer du först vilken kreditlimit du önskar genom trycka på någon av deras fyra snabbvalsknappar (5000 kr, 10000 kr, 15000 kr och 20000 kr). Hur stor kreditlimit du sedan blir beviljad beror på hur din återbetalningsförmåga ser ut. Under knapparna finns det ett reglage. Det använder du för att välja den summa pengar du vill att Flexkontot ska betala ut till dig från krediten vid ansökningstillfället. Reglaget justeras i steg om 500 kronor. Av någon anledning syns bara reglaget när du ansöker via din dator och inte när du gör det via mobilen.

När du valt kreditlimit och hur mycket du vill ha utbetalt går du vidare genom att fylla i dina personuppgifter (namn, personnummer, mobilnummer och e-postadress). Därefter fyller du i dina bankuppgifter och legitimerar dig. Legitimeringen sker genom e-legitimation eller BankID.

Efter det fyller du i dina ekonomiska uppgifter. I det steget får du svara på hur hög inkomst du har före skatt, vad du har för sysselsättning, boendeform, boendekostnad och om du har några andra lån.

Innan du skickar in ansökan vill Flexkontot att du godkänner deras allmänna villkor och anger om du haft några betalningsförelägganden eller dylikt hos Kronofogden de senaste 6 månaderna. Ansökan är gratis och du kan göra när som helst på dygnet alla dagar i veckan. Handläggningen av ansökan sker så snart som möjligt. Under vardagar lovar de att du får besked inom 24 timmar och utbetalningen sker i samband med ett positivt svar. Ansökningen behandlas konfidentiellt och kreditprövningen görs med hjälp av Upplysningscentralen (UC).

Flexkontots låneansökan

Pris och amortering

När du blir beviljad en kontokredit hos Flexkontot utgår en uppläggningsavgift på 400 kr. Därefter följer en aviavgift på 30 kr/månad. Utöver det tillkommer en årsavgift på 400 kr (första året bjuder Flexkontot på den avgiften).

Förutom de fasta kostnaderna tillkommer ränta på den utnyttjade krediten. Om du inte använder krediten är det alltså bara de fasta kostnaderna du betalar. Månadsräntan uppgår till 4,95 % vilket kan tyckas vara ganska humant men ser man på den effektiva årsräntan så blir den ganska dyr i jämförelse med konkurrenterna. I deras egna ränteexempel uppgår den till 106,7 %.

Flexkontots amorteringsmodell är väldigt flexibel. Du kan måste betala ett lägsta belopp varje månad som är 10% av utnyttjad kredit, dock minst 500 kr. Om du gillar denna flexibilitet är det bra. Dock rekommenderar vi att du inte väljer att bara betala tillbaka minimibeloppet hela tiden för då kommer din utnyttjade kredit bli väldigt dyr över tid. Dra bara nytta av den möjligheten när du verkligen måste. Försök annars betala av så mycket din privatekonomi mäktar med för då blir kreditkostnaden lägre.

Fördelar med Flexkontot

 • Den flexibla återbetalningen som erbjuds är bra för dig som har disciplin och inte bara återbetalar minsta möjliga på utnyttjad kredit.

 • Flexlimit har en stor aktör i ryggen vilket kan vara en trygghet för dig som kund.

Nackdelar med Flexkontot

 • Inkomstkravet är väl högt. Du måste ha en årsinkomst på över 200 000 kr för att ha en chans att få ansökan beviljad.

 • Flexkontot använder sig av UC vid kreditupplysningarna.

Sammanfattning

Flexkontot är en modern kreditgivare som satsar på den snabblånsprodukt vi tror kommer komma att ta över smslån inom ett par år. Det är en flexibel kontokredit som får anses vara både billigare och smidigare än smslån så länge du återbetalar den använda krediten relativt snabbt. De flesta kontokrediter fungerar så att de blir dyrare än smslån om du drar ut på återbetalningen men mycket billigare annars.

Flexkontot är en ny aktör här på CahsLoans.se så vi får se vad de går för med tiden. För tillfället anser vi att kraven är ganska tuffa på gått och ont och att pris och ränta i jämförelse med de största konkurrenterna är lite för höga. De skulle till exempel gärna få bjuda på uppläggningsavgiften vilket många av deras konkurrenter gör.


Recension - Flexkontot
Betyg 3/5

ANSÖK NU

Intervju med Flexkontot

Hur länge har Flexkontot funnits på den svenska marknaden?

Flexkontot lanserades i början av mars i år. Brixo har funnits sedan 2015.

Vad anser ni är bäst med er och varför bör man välja er tjänst?

Flexkontot är en flexibel produkt där man själv väljer hur mycket av sin kredit man vill utnyttja. Man betalar bara ränta för den delen man utnyttjar och väljer själv hur mycket man vill återbetala varje månad (dock lägst 10 % av utestående skuld). Vi accepterar även kunder som har betalningsanmärkningar och fokuserar mer på risk och återbetalningsförmåga än tidigare eventuella betalningsproblem.

Hur arbetar ni för att få nöjda kunder?

Vi svarar på alla mail och alla ansökningar inom 24 timmar och utbetalar krediten omedelbart efter att den beviljas.

Vad är kreditgivningssed för er på Flexkontot?

Vi gör alltid en seriös kreditprövning och lånar bara ut pengar till de som bedöms kunna betala tillbaka. Det innefattar bland annat en ordentligt KALP-kalkyl (”kvar att leva på”) och vi följer god kreditgivningssed. Brixo AB står under Finansinspektionens tillsyn enligt Lagen om viss verksamhet med konsumentkrediter. Vi använder kreditupplysningar från UC som underlag för våra bedömningar.

Har ni några råd till de som är i faggorna att ansöka om ett lån på nätet?

Sök bara lån som du kommer klara av att betala tillbaka. Sök inte lån för att betala av andra lån om inte villkoren på de nya lånet är bättre. Sök aldrig smålån för att betala enskilda amorteringar av större lån.

Har ni något räntefritt nykundserbjudande?

Nej, vi har inga gratislån. Ångrar man lånet inom 14 dagar behöver man dock inte betala någon ränta (Distansavtalslagens ångerrätt).